Gloeilampen vervangen voor LED

Geplaatst op

Gloeilampen vervangen? Een uitstekende keuze, om meerdere redenen. Gloeilamp eruit, LED-lamp erin! Alleenmaarled heeft de perfecte LED vervangers voor je oude, vertrouwde gloeilampen. Alleen zijn er een paar punten om rekening mee te houden wanneer u een gloeilamp gaat vervangen voor een LED lamp. Deze hebben we hieronder op een rijtje gezet.

De oude gloeilamp vervangen voor een LED lamp? Dit zijn de aandachtspunten:

  • Wat voor fitting heeft de huidige gloeilamp. Een kleine fitting (E14) of een grote fitting (E27).
  • Welke afmeting heeft de LED lamp die u wilt gaan vervangen voor de gloeilamp. Vaak zijn de LED lampen net iets groter dan een gloeilamp.
  • De lichtkleur (kleurtemperatuur) van de LED lamp. De gloeilamp staat bekend om zijn warme sfeervolle licht. Vooral als je de gloeilamp gaat dimmen. Bij de meeste LED lampen dim je alleen de lichtintensiteit terug en niet de lichtkleur. Wil je met de LED lamp hetzelfde effect creëren als de gloeilamp kijk dan bij de serie van Megaman Dim To Warm. Klik hier voor de Megaman Dim To Warm.
  • Dimt u de gloeilamp niet maar wilt u wel dezelfde uitstraling van het licht? Dan zijn de Filament LED lampen perfecte vervangers. Deze Filament LED lampen kunnen wel gedimd worden alleen wordt de lichtkleur niet warmere zoals bij een gloeilamp. Klik hier voor de Filament LED.
  • Met welke dimmer dimt u de gloeilamp nu? Dat is een belangrijke vraag. De meeste LED lampen kunnen niet gedimd worden door de huidige dimmer. Kijk daarom goed naar de specificaties van de LED lamp. Bij onze LED lampen die dimbaar zijn staat bij met welke dimmer ze het beste gedimd kunnen worden. Past deze dimmer niet in u huidige schakelmateriaal neem dan contact met ons op dan zoeken wij er de juiste dimmer bij.
  • Kijk niet naar de wattage van de LED lamp maar naar het aantal Lumen. De wattage heeft alleen aan hoeveel energie de lamp gebruikt niet wat de lichtopbrengst is.
  • Belangrijk om te weten is dat u door het vervangen van uw huidige vertrouwde gloeilamp door een LED lamp 80% tot 90% energie bespaart.

Wil je de gloeilampen in je huis vervangen? Het is de investering dus meer dan waard. Een keuze voor de portemonnee, het milieu en de lange termijn. Ga naar de webshop om LED-lampen te bestellen of neem contact op voor advies, tips en bestellen.