Trendwatcher: 5 verlichting trends

Geplaatst op

Verlichting trends zijn er continu. Het aanbod is groot en de beste lichtfabrikanten uit binnen- en buitenland zetten de toon met prachtige nieuwe stijlen, technieken en materialen. Licht is prachtig en lichtdesigners hebben de realisatie van het assortiment tot een ware kunst verheven. Wij zien momenteel 5 duidelijke trends op basis van het nieuwe assortiment binnenverlichting en de vragen die we krijgen van klanten:

Verlichting trends

Trend 1: lichtbollen

Net als in vele modegevoelige sectoren komt het ook bij verlichting voor dat trends uit het verleden een ‘comeback’ maken. Het bolvormige armatuur bijvoorbeeld, terug van weggeweest. In een nieuw jasje gegoten en daardoor helemaal bij de tijd. Op het vlak van binnenverlichting zien we lichtbollen terugkomen bij de tafellamp, wandlamp, hanglamp en staande lamp. Daarbij worden verschillende glassoorten ingezet: helder glas, rookglas of melkglas. Qua design wordt prachtige uitstapjes gemaakt, zoals een minimalistisch design van een organische, zachte vorm.

Trend 2: vintage

De lichtbol, zoals toegelicht is trend 1, is ook wel een beetje vintage. We zien echter veel meer retro vormen en stijlen van de designtafels rollen, ze blijven intrigeren. Ook in deze tijd blijven vintage armaturen, qua stijl en kleur, terugkomen in de interieurs. Het leuke is, ze passen verbazingwekkend goed in vele interieurstijlen.

Trend 3: statement

De Amerikanen noemen het een centerpiece of een eyecatcher. Tegenwoordig hebben veel interieurs een meubelstuk dat direct de aandacht trekt en een wow-factor heeft. Dat kan een schilderij zijn, een in het oog springende tafel of bank, maar waren niet een prachtige lamp in de spotlights zetten? Grote armaturen, met unieke vormen, haast sculpturen. Ze zijn opvallend en ze zijn stoer. Met armaturen in een extravagant ontwerp maak je een statement. Een grote hanglamp als eyecatcher in de woonkamer of een verlichting object aan de wand.

Trend 4: messing

De laatste tijd wordt gewerkt met steeds meer verschillende (combinaties) materialen. Bij armaturen zien we steeds meer goud, koper en messing. Stuk voor stuk prachtige, kwalitatieve en stijlvolle materialen. Eventueel te combineren met mat zwart of lichte houtkleuren. Dat maakt het helemaal af. Deze kleuren werken extra goed in combinatie met LED lichtbronnen. Goud heeft een luxe uitstraling, waar koper en messing meer naar vintage neigen.

Trend 5: unieke lampen

Wil je echt iets unieks in je interieur? Stel dan zelf je verlichtingsarmaturen samen. Combineer naar wens een lampvoet, plafond- of wandrozet met een lichtbron en lampenkap naar jouw persoonlijke smaak. Mix en match voor een persoonlijke touch.

Kies de verlichting trends die bij je passen

De keuze is reuze. Wat is jouw smaak? Ben je op zoek naar de perfecte lamp voor jouw huis? Of je nu precies weet wat je wilt of helemaal blanco de wedstrijd in gaat, onze lichtspecialisten helpen je graag. We kennen het assortiment van de beste lichtmerken op ons duimpje. Liever zelf shoppen? Klik dan eens lekker door onze webshop.