Voordelen LED verlichting

Geplaatst op

Wat zijn de voordelen van LED verlichting? Dat is een veel gestelde vraag. Sterker nog: wat is LED? Dat is vaak de eerste vraag die men stelt. Deze lichtbron is relatief nieuw, zeker in vergelijking tot ‘de oude garde’ halogeen en de gloeilamp. Deze oude lichtbronnen hebben hun tijd gehad en verdwijnen uit de schappen. Waarom? Ze voldoen niet meer aan de kwaliteitsstandaarden en eisen met betrekking tot duurzaamheid en verbruik. Het dringende advies is dan ook om zo snel mogelijk over te stappen op LED. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden enorm en de terugverdientijd is snel.

Groot misverstand over LED

Een groot misverstand is dat LED verlichting alleen verkrijgbaar is in een felle witte/blauwe lichtstraal. Dat was in het prille begin van de LED-lamp inderdaad het geval, maar die tijd ligt ver achter ons. Tegenwoordig is LED verkrijgbaar in alle soorten en maten, kleuren en vormen. Sterker nog, er zijn zelfs LED-lampen die er precies zo uitzien als een authentieke gloeilamp. Wel zo prettig als je het authentieke van de gloeilamp wilt behouden en toch qua duurzaamheid en verbruik helemaal bij de tijd wilt zijn.

Alle voordelen hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet, zodat je precies weet waarom u voor LED verlichting moet kiezen.

Voordelen LED

Alle voordelen van LED op een rij

  • Met LED verlichting bespaart u op uw energiekosten.
  • De levensduur van een LED lamp is vele malen langer dan die van een halogeen- of een gloeilamp. De gemiddelde levensduur van een LED lamp zit op 30.000 branduren en van een traditionele lichtbron tussen de 1000 en 2000 branduren.
  • Door de lange levensduur is het ideaal om LED verlichting toe te passen op moeilijk bereikbare plaatsen.
  • LED lampen hebben geen opstarttijd. Ze branden direct op volledige sterkte. Hierdoor zijn de LED lampen uitermate geschikt om te gebruiken in combinatie met een sensor.
  • LED lampen zijn schok- en trilbestendig. Ze hebben geen gloeidraad zoals bij een gloeilamp.
  • LED verlichting is kindvriendelijk omdat het bijna geen warmte af geeft.
  • LED verlichting is verkrijgbaar is verschillende kleuren licht (kleurtemperatuur). Van warm licht tot koel licht (daglicht).